Tovább a tartalomra

Együtt ünnepeltünk március idusán

2013. március 20.

2013. március 15.Az erdélyi magyar történelmi egyházak kolozsi közösségei ismét együtt emlékeztek meg az 1848-as pesti forradalom kitöréséről – ebben az évben az unitárius templomban. Az imádságos megemlékezést a házigazda, Gyerő Dávid unitárius lelkész, püspöki előadó tanácsos szervezte és moderálta, a közös imádságot Sikó Piroska református lelkész vezette, az Ige  szolgálatát Szőcs Csaba római katolikus plébános látta el.

Az ünnepség második részében a kolozsi Kaláris és Tündérvár egyesületek énekes-verses műsorait hallgathatták meg a jelenlévők, akik szép számban tisztelték meg jelenlétükkel az egyházi jellegű rendezvényt, melyet a három lelkész áldása után a Himnusz eléneklése zárt.

Mint ismeretes, a kolozsi magyar lelkészek tavaly tavasszal állapodtak meg abban, hogy évente három alkalommal közösen szerveznek megemlékezést a kolozsi magyarság számára, felváltva, a három templomban, minden év március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án, ezzel is erősíteni kívánva a magyar öntudat és összetartozás nemes érzéseit. A következő közös alkalomra Szent István ünnepén kerül sor a római katolikus templomban, az 1956-os forradalomra pedig a református templomban fogunk emlékezni.

Szőcs Csaba
Fotók: Bak Ágnes

Reklámok
No comments yet

SZÓLJON HOZZÁ ITT:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s