Tovább a tartalomra

Kolozsi búcsú 2013

2013. június 12.

cimfoto_bucsu2013

Idén is Jézus Szent Szíve ünnepének másnapján ünnepeltük templomunk búcsúját, 2013. június 8-án, az este 6 órától kezdődött szentmise keretében, melynek főcelebránsa  Kovács Sándor kolozs-dobokai főesperes volt. Az ünnepi szentbeszédet Kiss Endre Kolozsvár-belvárosi segédlelkész tartotta, aki Jézusra, a szelíd pásztorra irányította a jelenlévők figyelmét, hangsúlyozva, hogy mindannyian felelősök vagyunk egymásért, hiszen Jézus pásztori feladatából mindenki részesült.

Ünnepünket megtisztelték jelenlétükkel a környék papjai mellett Bilaus Daniel görögatolikus parókus, Gyerő Dávid helyi unitárius lelkész, előadó tanácsos, közösségünk tagjai mellett velünk ünnepeltek nagysármási, katonai, kolozsvári vendégeink, valamint a kolozsi unitárius és református közösségek képviselői.

A szentmise végén Szőcs Csaba plébános köszöntötte a vendégeket, köszönetet mondott mindazoknak, akik az ünnep előkészítésében sokat dolgoztak, adományt adtak, s az egyháztanács tagjainak jóvoltából előkészített szerény agapéra hívott meg minden jelenlévőt, egy szelet kalácsra és egy pohár italra, amelyet a templom udvarán szolgátak fel az egyháztanács tagjai.

A búcsún Deák Mónika tanítónő készített fényképeket, amelyeket Facebook-oldalunkon lehet megtekinteni (lásd oldalt!).

(szcs)

Reklámok
No comments yet

SZÓLJON HOZZÁ ITT:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s